NewsAgendaAbout ElskeMediaPressContact

Musicmaker ****.
16-03-2016 | Musicmaker
Na een aantal jaar van nodige rust en een pas verworven moederschap heeft Elske DeWall haar pen weer opgepakt voor dit derde album.Zowel tekstueel als instrumentaal speelt intimiteit op Velvet Soldier een belangrijke rol. Maar de eerste single Black Water en het funky The Fall tonen echter eerst dat de Friezin nog steeds puike pop muziek kan schrijven, zoals ze al liet horen op Balloon over Paris [2010] en Brave [2012]. Toch komt ze in de rustige ballads het beste uit de verf.Zo zijn I'll Be Around, War en Sing Me Home een reden om verliefd te worden op haar fraaie stemgeluid. Veel opsmuk of stembadtruckjes heeft ze niet nodig. Haar cleane open zang sluit perfect aan bij het transparante muziekspel.Iets meer variatie had geen kwaad gekund maar de stem van Elske werkt zo betoverend op je oren dat dit album met gemak en een glimlach is uit te zingen.

Album met internationale allure ****
27-02-2016 | www.festivalinfo.nl
[4,5 van 5 sterren] Bijna vier jaar hebben we moeten wachten op een opvolger van het mooie Brave uit 2012. Maar de Friese Elske DeWall heeft een meer dan legitieme reden: ze werd moeder van een zoontje. Het zette haar naar eigen zeggen muzikaal gezien met beide benen op de grond, al stond ze er na haar gedwongen vertrek bij Universal Music wel even alleen voor. Een flinke uitdaging, die ze op bijzonder sterke wijze vorm heeft gegeven. Velvet Soldier is een album rechtstreeks uit het hart. En dat is te horen. De plaat opent met de ijzersterke single ‘Black Water’, waarmee de zangeres afrekent met een wrange relatie uit het verleden. Het melodieuze popliedje heeft een hoge radiovriendelijkheid, niet geheel onbelangrijk gezien de muzikale reïncarnatie van de zangeres. Naast haar spannende liefdesperikelen heeft ook het moederschap DeWall de nodige inspiratie gegeven. ‘I’ll Be Around’ is zo’n voorbeeld, dat klein en lieflijk begint en uitmondt in enkele indrukwekkende gospelachtige uithalen. Het is slechts een voorbode van een formule die vaker gehanteerd wordt op Velvet Soldier. ‘For Love’, ‘Sing Me Home’ en ‘War’ zijn treffende voorbeelden waarbij het lied min of meer als een klein rupsje weet te ontplooien in een kleurrijke vlinder. Naast de huidige single en opener van het album, lenen ook ‘Hercules’ (naast ‘I’ll Be Around’ geïnspireerd op het moederschap) en ‘The Fall’ (dat gaat over het verliezen van haar platencontract bij Universal) zich uitstekend voor de radio. Catchy songs, die onherroepelijk nog even in het hoofd blijven naspelen. De aan de muzikale weg timmerende Ed Struijlaart horen we ook terug op het album in het duet ‘One Day’. Slechts begeleid met een akoestische gitaar, en met de subtiele hulp van wederom de meerstemmige koorzang, valt vooral op hoe goed de twee stemmen bij elkaar passen. Een wonderlijke vondst. Velvet Soldier vertelt het verhaal van uiteenlopende thema’s rechtstreeks gegrepen uit het persoonlijke leven van Elske DeWall en herbergt de kracht de luisteraar de nodige herkenbaarheid te leveren. De Friese zangeres staat met haar nieuwe album zonder enige twijfel weer helemaal terug op de muzikale kaart. Het album, waar pop, soul en gospel de boventoon voeren, etaleert en onderstreept haar bijzondere talent als songwriter en zangeres. Met louter goede liedjes is Velvet Soldier een album met internationale allure.

Gedrenkt In Gospeltonen ****
11-02-2016 | Dagblad van Het Noorden [11.02.2016]
**** Velvet Soldier, het derde album van Elske DeWall, zangeres uit Veenwouden, is gedrenkt in gospeltonen. Dat zit hem deels in de koorpartijen - hotel er alleen in Sing Me Home, het meest uitgesproken voorbeeld, een heus gospelkoor aan te pas komt, van vooral kennissen uit haar studietijd aan de Academie voor Popcultuur. Als je elders een koor denkt te horen, is dat doorgaans zus Femke. Met wat hulp van de techniek, maar het effect is er niet minder om. De geest van de gospel zit hem ook in de zang van Elske; doorleeft en vol soul. En trefzeker, wat geldt voor alle nummers. Ook als ze het meer in popsferen zoekt, zoals in Hercules, nog zo'n prachtnummer. Opener Black Water zet de toon met een verrassende inzet van een reggea-achtig ritme en een besmettelijke hook. Je kunt misschien wel volhouden dat de gemiddelde snelheid op deze plaat iets te laag ligt; net iets teveel ballads en mid-tempo stukken, waar we Elske ook weleens graag in tempo willen horen uithalen. Het duurde bijna vier jaar sinds haar tweede album Brave en haar breuk met plantengigant Universal voor Elske DeWall met een opvolger kwam. Maar nu ze het heft ook productioneel in eigen hand heeft genomen, met hulp van toppers als Michiel Hoogenboezem en Harry Zwerver, doet ze er weer toe. JACOB HAAGSMA

Review Velvet Soldier [2016]
25-01-2016 | mcsharq.nl
Wellicht de meest onderschatte vocaliste van Nederland, Elske DeWall, is terug met een nieuw album. Velvet Soldier kwam afgelopen week uit en is de opvolger van Brave uit 2012. Ook deze nieuwe plaat heeft heerlijke luistersongs op de playlist staan. Het voelt zelfs al een beetje lente, net zoals het buiten ook is. Een goede timing dus voor het nieuwe werk om de zonnestralen te voelen. “Black Water” opent de plaat lekker groovy en uptempo, terwijl als snel weer opgegaan wordt naar een rustiger en meer theater achtig nummer “I’ll be around” en “For Love”. De nummers verschillen erg voor het festivalpubliek of juist meer voor de theater tour die later deze maand en volgende maand op het programma staat. Het nummer dat eruit springt is het duet “One Day”, het nummer is zeer teder en klein. Een pakkend en goed gebalanceerd geheel dat bij de top songs van ons land dient te gaan behoren. Elske weet de luisteraar vast te pakken en je mee te voeren naar een nieuwe wereld. Om weer wat vrolijkheid te laten weerklinken is “Hercules” lekker divers in klank en gevoel. Het nummer met bouwt rustig op tot het refrein waarin je als gehele zaal mee zal kunnen gaan zingen en de het een kippenvel moment zal gaan opleveren als dit op een groot festival gaat zijn. Meer poppy wellicht is “The Fall” niet zo zeer door de tekst maar door de vibe die er klinkt. Iets waar Elske goed mee om kan gaan door haar fijne stem maar toch zijn de theater en luisterliedjes in dit geheel meer gewenst ofzo. “Sing me Home” is hier een treffend voorbeeld van, maar ook het gitaar nummer “Kings”. Het nummer is zeer radio geschikt en door de meerstemmigheid een heerlijk lente nummer. Zoals eerder omschreven schippert het album geheel tussen de nummers erg, zeker niet in kwaliteit want die blijft altijd fier overeind staan. Sterk nummer “Don’t Walk Alone” klinkt heel kalm en kabbelt rustig verder door de plaat heen. Op de golven worden meegenomen door de zangeres en haar band. Elske haar stem komt nog beter naar voren als “Only One” ingezet wordt, het nummer waar het refrein door een gospel achtig meerstemmig koor ondersteund wordt laat haar schitteren, een bijzonder prachtig geheel. Helaas nog maar drie nummers op de plaat, “Lonely for You”, “War” en “Forever Like This” sluiten het geheel af. De nummers passen goed in het geheel maar komen niet meer zo hoog als wat ik eerder hoorde op de plaat. Het albums is vanaf nu verkrijgbaar op iTunes DELEN:

Review Velvet Soldier [2016]
24-01-2016 | Maxazine.nl
Na haar vorige album ‘Brave’ uit 2012, waarop o.a. de titel ‘This Game’ van de tv serie ‘Moordvrouw’ stond, werd het even stil rond de Friese singer/songwriter Elske DeWall. Maar na bijna vier jaar is er nu haar derde album ‘Velvet Soldier’. Een album die op een bijzondere manier werd opgenomen. In de Wisseloord Studios in Hilversum speelde met haar band de nummers voor een publiek van 100 aanwezigen, terwijl de nummers op dat moment ook gelijk werden opgenomen voor het album. elskedewall-velvetsoldierDe openingstrack (en tevens de eerste single) ‘Blackwater’ is een soulachtige track die in in het verlengde ligt van haar vorige album. Het is één van de weinige uptempo songs op het album. Waarvan ‘The Fall’, een fijne uptempo track met funky gitaarriff, een uitstekende volgende single zou kunnen zijn. De folk-invloeden die op haar debuutalbum ‘Balloon over Paris’ veel aanwezig waren zijn op dit album terug te horen in ‘Hercules’, ‘Kings’ en de afsluiter ‘Forever Like This’. De rest van het album bestaand vooral uit sobere ballads. Waaronder het geslaagde duet ‘One Day’ met Ed Struijlaart. En met het soulvolle ‘Be Around’ (dat tekstueel qua thema overeenkomsten heeft met ‘Remedy’ van Adele) en ‘War’ weet ze ook veel indruk te maken. Het albums heeft echter iets te veel ballads. Haar vorige twee albums waren juist door de afwisseling van uptempo songs, soulachtige nummers en ballads fijne gevarieerde albums. Die variatie wordt op ‘Velvet Soldier’ helaas gemist. Met nummers als ‘The Fall’ en ‘Be Around’ bewijst Elske DeWall wel opnieuw perfecte liedjes te kunnen schrijven. (7,5/10) (Eigen beheer)

Elske Neemt Je mee Naar een Ander Wereld [Theatertour 2015]
13-02-2015 | 3Voor12 Limburg
Vol en echt geluid van getalenteerde dame tekst: Corien Kusters, foto's: Marcel Degens 10 februari 2015 Na een lange rit vanuit Friesland streek Elske DeWall neer in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen. Een getalenteerde dame die niet zonder reden Serious Talent was bij 3FM in 2010 met het nummer 'Day like today'. Met een nieuwe album release ('Velvet soldier') in het vizier, zijn we benieuwd hoe de eerste noten van dit album zullen klinken. In een kleine en intieme setting brengt Elske DeWall deze avond zowel oud als nieuw werk ten gehore. Het theater is niet helemaal gevuld, jammer want het volle en echte geluid is absoluut de moeite waard! Op het podium staan allerlei muziekinstrumenten uitgestald en het lijkt of ieder liedje een eigen gitaarklank heeft. De vele gloeilampen op het podium maken het een warm geheel. En tevens geeft het Elske DeWall en haar band een soort internationale allure. De avond gaat ingetogen van start met alleen Elske en haar gitaar. Na een aantal liedjes sluiten de bandleden een voor een aan. Met haar veelzijdige zus die naast de backing vocal, ook de gitaar en piano voor haar rekening neemt. Haar man achter de drums en een gitarist/backing vocal. Ieder liedje vertelt een eigen verhaal. Het neemt je mee en verveelt geen moment. 'This game' mag uiteraard in het rijtje niet ontbreken. Gelukkig heeft ze dit nummer niet in de kast laten liggen; nu kennen we het als theme song van de serie 'Moordvrouw'. Ze vertelt heel open en persoonlijk over haar liedjes. Zo worden we meegenomen naar New York, hoe een deel van haar debuutalbum aldaar tot stand kwam, en naar de nachttrein in Thailand waar ze op het idee kwam van "One day". Haar pasgeboren zoon Herre bracht inspiratie voor het nummer 'Hercules' en is hiermee een van de nieuwe geluiden van het aankomende album. Ook 'Paperboat' mag niet ontbreken, eind vorig jaar werd deze nog in de ochtendshow van Giel gespeeld. © Marcel Degens Elske DeWall in Parkstad Limburg Theater, Heerlen Vanuit haar eigen repertoire wordt ineens een sexy en eigentijdse versie van "Islands in the Stream' ingezet. Televisiekijkers herkennen het nummer in deze versie als het nummer dat ze speelde als 'guilty pleasure' in DWDD. Tevens speelt ze als eerbetoon een nummer van Whitney Houston ('How will I know') en Prince ('Kiss'), geheel in eigen stijl. Als de gitarist zijn gitaar niet gestemd krijgt door de hitte op het podium, vraagt Elske of de drummer een mop kan vertellen. Zonder aarzelen weet hij ook nog een geslaagde mop te vertellen! Een van de laatste nummers van de avond is het gevoelige nummer 'Come see the end in me'. Een afsluiter die typerend is voor dit concert; mooie klanken en pakkende teksten die je voor even meenemen naar een andere wereld.

Puur een Onnederlands Goed [Theatertour 2015]
13-02-2015 | ZwartGoud
Optredens in onder meer De Wereld Draait Door en twee succesvolle platen bezorgen Elske DeWall een nieuwe tour door Nederland. Afgereisd vanuit Friesland geeft ze een intiem concert in de naar eigen zeggen schattige ING-zaal van het Parkstad Limburg Theater. Samen met zus Femke (vocals/ gitaar), drummer/echtgenoot Sietse Huisman en gitarist Peter Krako brengt DeWall persoonlijke nummers als A Day Like Today, Away From You en Paperboat. Liedjes als Chasing The Impossible en afsluiter I Will Be Around zitten vol met sprankjes hoop en geruststelling. Met This Game, de titelsong van de serie Moordvrouw, onderstreept DeWall haar nationale succes. De bezieling en het gemak waarmee de tengere DeWall zingt, roept gewild of ongewild bewondering op. Onbevangenheid en levenservaring bestaan naast elkaar in haar repertoire. De liefde, de vergankelijkheid en het doorstaan van moeilijke periodes zijn hoofdthema’s. Zo nu en dan passeert een geleende hit. Een van DeWall’s voorbeelden is Whitney Houston. Geheel op eigen wijze brengt ze het nummer How Will I Know, ingetogen met een paar imposante uithalen. De hit Kiss van Prince krijgt een gevoelig en akoestisch randje in de versie van DeWall. Ondanks dat haar muziek zich uitstekend leent voor een klein podium oogt het tussen de nummers met vlagen wat rommelig en ongemakkelijk. Kleine onhandigheden zoals een niet ingeplugde gitaar lost de Friezin met een dosis zelfspot op Na de albums Balloon Over Paris en Brave komt dit jaar de derde plaat, die Velvet Soldier zal gaan heten, uit. Het gelijknamige nummer gaat volgens DeWall over diegene die haar opraapt als ze valt. De kwetsbaarheid en openheid die ze meerdere malen toont, dwingen respect af. Vanaf de eerste inzet raakt DeWall het gemêleerd publiek met haar puurheid. Ze is zelfverzekerd zonder arrogant te zijn en onnederlands goed. Een artieste om te blijven volgen. Elske DeWall (Parkstad Limburg Theaters, Heerlen, 7 februari 2015)

Meer Soul En Gospel In Nieuwe Songs Elske DeWall
01-02-2014 | De Stentor 31 januari

01-02-2014 |

Elske DeWall’s Brave is een ijzersterk popalbum [RECENSIE]
22-05-2012 | www.NLpop.blog.nl
Brave van Elske DeWall is één van de beste albums die ik dit jaar gehoord heb. Ik was helemaal van slag. Dacht ik even een paar albums te luisteren, wat fijne stukjes te schrijven, en verder te genieten van een vrij weekend, gebeurde dit. Een totale black-out. Brave doet me denken aan de ervaring die ik onderging toen ik Something to Be, het eerste soloalbum van Rob Thomas, leadzanger van de Amerikaanse band Matchbox Twenty, voor het eerst hoorde. Dat is onderhand alweer zo’n 7 jaar geleden, en een referentie die waarschijnlijk te persoonlijk is om recht te doen aan Brave. Het liefst gooi ik iedere objectiviteit overboord en roep ik uit dat iedereen Brave moet aanschaffen. Dat deze plaat volgende week overal op 1 moet staan. Dat dit onnederlands goed is. Dat het onbegrijpelijk is dat Elske nog niet tot één van de grootste Nederlandse popartiesten gerekend wordt. En vervolgens nog een hele lading andere lofuitingen. Toch doe ik een poging de plaat iets onafhankelijker te beschouwen. Elske’s vocalen zijn krachtig en gevoelig tegelijkertijd. De productie is helder met een vleugje retro. Originele teksten die als vanzelf in de melodieën hangen. Het is af. Als een meeslepend argument voor wat popmuziek moet zijn. Een argument waar geen speld tussen te krijgen is. Alle nummers staan op Elske’s Youtube en Brave ligt nu in de winkels. NLpop geeft 4,5 sterren.

Krenten uit de Pop [RECENSIE]
22-05-2012 | http://www.dekrentenuitdepop.blogspot.com/
Elske de Walle debuteerde twee jaar geleden als Elske DeWall zeer verdienstelijk met het sterke Balloon Over Paris. Op haar debuut verraste de Friezin niet alleen met haar geweldige stem, maar ook smaakvol gearrangeerde popliedjes van hoog niveau. Balloon Over Paris maakte indruk, maar stond vooral bol van de belofte. Die belofte maakt Elske DeWall meer dan waar met haar tweede cd Brave. Op Brave hebben de invloeden uit de country en folk een stapje terug moeten doen en domineren invloeden uit de soul, pop en rock, hier en daar aangevuld met een vleugje gospel. Het is muziek waarmee Elske DeWall de concurrentie aan moet gaan met het legioen soulvolle zangeressen dat momenteel wordt aangevoerd door Adele. Dat lijkt een lastige, zo niet bijna onmogelijke opgave, maar Elske DeWall is als je het mij vraagt zeker niet kansloos. Het eerste dat opvalt bij beluistering van Brave is nog altijd de stem van Elske DeWall. De Friezin beschikt nog altijd over heel veel power, maar weet alle overtuigingskracht dit keer beter te doseren. Tegenover imposante uithalen staan gevoelige passages, wat Brave een bijzondere dynamiek geeft, die hier en daar wel wat aan Joss Stone doet denken. Elske DeWall doseert niet alleen beter op Brave, maar is ook veel beter gaan zingen. Op Balloon Over Paris schaarde ik haar nog onder het beste van de middenmoot, maar op Brave maakt Elske DeWall een sprong naar de top. Elske DeWall heeft op Brave nog veel meer te bieden dan een geweldige stem. De plaat staat vol met buitengewoon aantrekkelijke popliedjes. De wat meer uptempo songs blijven direct lekker hangen, terwijl de wat meer ingetogen songs zorgen voor de onderhuidse impact. Vergeleken met haar concurrenten schrijft Elske DeWall veel van haar songs zelf en heeft ze een goede neus voor smaakvolle covers, waaronder dit keer onder andere Temptation van Tom Waits. Haar eigen songs zijn vaak persoonlijk van aard en gaan de lastige thema’s niet uit de weg, wat respect afdwingt. Omdat ook in instrumentaal en productioneel opzicht heel weinig valt aan te merken op Brave, is de tweede plaat van Elske DeWall als je het mij vraagt een onbetwiste krent uit de pop. Bij een roodharige Friezin denk je misschien niet direct aan een eigentijdse soulpop plaat van wereldklasse, maar Elske DeWall heeft hem met Brave echt gemaakt. Een diepe buiging is op zijn plaats. Erwin Zijleman

Music From [RECENSIE]
22-05-2012 | http://www.musicfrom.nl/magazine/recensies/39515/elske-dewall-brave.html
stijl: pop wat: cd label/eigen beheer: Universal Na het debuutalbum 'Balloon Over Paris' komt Elske DeWall met haar tweede plaat: 'Brave'. In en na een wat moeilijke periode, heeft de getalenteerde zangeres veel inspiratie opgedaan voor nieuw materiaal. Het resultaat is een verzameling van pop-liedjes die allemaal door Elske geschreven zijn.
Het eerste nummer, 'Stains On My Heart', begint direct heel stoer. Elske zingt over het mislukken van een relatie. "I believe what you say. That we were one. I believe, but now I only wanna run." De redhead komt met haar eerste lied direct binnen. Geen poezelig gepingel of een gepolijste stem. Elske zingt alles van haar af en bouwt af en toe een kwetsbaar momentje in om met kopstem de gevoeligheid van de woorden weer te geven. Een pakkende melodie en leuke gitaarsolo aan het eind.
Eén van de juweeltjes op de cd is 'Brave'. Geschreven voor mensen die zich altijd groot houden. Geen moment kwetsbaar mogen zijn. "It's not the first time I've seen you cry. You don't have to be so brave tonight." Elske is graag de ander die je graag troost en weer sterk maakt. Een semi-ballad met een prachtige melodie en waanzinnige zangpartij. De ondersteunende backings, van onder andere de zus van Elske, zijn zeker onmisbaar in het geheel. 'Sorry' heeft weer een heel ander geluid. Tikkie gospel. De tekst gaat over een sterke vrouw die klaar is met de spelletjes van een ander. Sorry is niet meer genoeg. De sfeer is laconiek en toch ook heel trots. De boodschap "het is klaar", straalt het volledige nummer uit. Van de instrumentatie tot de zang. Vooral het einde, waarin Elske helemaal los gaat, is een kippenvel-moment. Hoe hoog kan ze gaan?!
Het lekker klinkende nummer 'Love Me Good' kent wederom een andere sound dan de voorgangers. "Love me good. There ain't no way I'm gonna let you treat me like a fool." De inhoud is gebaseerd op een vriendin van Elske die een minder goede vriend had. De backings maken het nummer compleet. 'The Ground' is heel timide met een wat steviger vocaal einde. Een gevoelige track met een hoog "What doesn't kill you makes you stronger-gehalte". Een echt survivorsnummer dat anderen kracht kan geven in tijden dat het minder gaat. Net als 'Chasing The Impossible'.
De diversiteit van Elske's mooie kunst wordt door veel mensen gezien en gewaardeerd. Een voorbeeld daarvan is afsluiter 'This Game'. Dit is de titelsong van de tv-serie Moordvrouwen. Elske vindt zelf dat deze track veel afwijkt van de andere nummers op de cd, maar aangezien alle liedjes van Elske weer anders klinken, zijn we het daar niet mee eens. Dat is juist de kracht van dit album. Niets is van hetzelfde. Alles is weer anders met één stabiele factor: Elske's stem. Bijzonder dat een singer/songwriter zoveel creativiteit in zich heeft. 'Brave' is niet saai!
Zo nu en dan hoor je platen van zangeressen die perfect zingen, zich niet durven te laten gaan en vooral heel braaf zijn. Elske is niet zo'n zangeres. Zij laat letterlijk het achterste van haar tong zien. Zonder schroom. En toch blijft ze zichzelf. Niets is nep. Ze vertelt met haar nummers een verhaal en versterkt dat met haar geweldige stem. Daarmee komen de songs puur over. Geen braaf gedoe, gewoon Elske. In al haar kracht en creativiteit. Niets dan lof over 'Brave'!

Column Toekomstmuziek door Giel Beelen
19-03-2011 | VARA-gids
Mijn favoriete Friese zangeres verzorgt de titelsong voor de nieuwe Nederlandse film Alle Tijd (met Paul de Leeuw). Haar debuutplaat werd vorig jaar goed ontvangen, maar een echte hit stond er niet op. Deze eerste nieuwe single van de tweede plaat is beeldschoon gezongen en mooi dat het thema van het nummer ( doe je best en haal het onmogelijke uit het leven ) ook echt het thema van de film is. Dat ze nu een hit gaat scoren lijkt zeker niet onmogelijk.

Fryslân kan trots zijn op DeWall
30-11-2010 | Friesch Dagblad, Sierd van der Bij

Elske DeWall toont durf in nieuw werk
26-11-2010 | Leeuwarder Courant, Jacob Haagsma

VIVA400
29-10-2010 |
Elske DeWall (24), zangeres. Scoorde met haar eerste demo meteen een platencontract. In februari verscheen haar debuutalbum 'Balloon over Paris'. Ook werd ze benoemd tot Serious Talent bij 3FM. "Vroeger bestudeerde ik cd-boekjes altijd van a tot z, en nu heb ik gewoon een éigen boekje. Dat geeft zo'n kick. De songs heb ik geschreven en opgenomen in Zweden en Amerika, daarna volgden veel optredens. Eerst voelde ik me kwetsbaar op het podium: iedereen keek - daarop ben ik in het dagelijks leven niet dol. Inmiddels heb ik alle schroom van me afgeworpen. Ik hoor daar thuis! Ik speel ook gitaar en piano. Zo blijf ik mezelf uitdagen. Op safe spelen doe ik nooit; anders wordt het routine."

Het proces - Elske DeWall Werken met je oren
12-09-2010 | Interface
Ze loopt weg met Pro Tools LE-8 en is van plan om een cursus soundengineer te volgen zodat ze zelf haar liedjes kan afmixen. Singer-songwriter Elske DeWall over kritisch zijn, inspiratie op een terras en liedjes schrijven in de badkamer.

Elske DeWall op festivals
20-08-2010 | YES
Zangeres Elske DeWall (24) treedt met haar band op veel festivals op. "Het publiek op festivals is altijd in een 'vakantiemodus': mensen zijn veel losser en wilder dan anders. En of er nu honderdvijftig of vijftienduizend mensen voor me staan, ik voel de sfeer die er hangt."

Stoer wijf
11-06-2010 | FOPPE magazine
'Mijn perfectionisme stond me lange tijd in de weg. En nu nog moet ik heel bewust tegen mezelf zeggen: 'Elske, het is goed zo. Kappen nu'. Wanneer ik mijn eigen muziek hoor, kan ik er nog niet echt van genieten. Je kunt ook te streng voor jezelf zijn, waardoor niets meer lukt. Die fase heb ik gelukkig gehad. Maar ik denk niet dat ik ooit om mezelf kan kicken". Relaxed stapt ze haar stamkroeg binnen. Elske DeWall, het Friese zangtalent dat met haar band de muziekwereld bestormt. De afgelopen twee jaar uit Elske's carrière lezen als pagina's uit een meisjesdagboek. De droom om als zangeres door te breken werd in 2008 werkelijkheid toen ze een contract bij Universal Music tekende. Ontspannen neemt ze plaats aan een tafeltje achter in de zaak.

'Ik hou niet van opsmuk'
18-03-2010 | Telegraaf, door Jean-Paul Heck
Goede vrouwelijke singer-songwriters komen vaak uit de provincie. Vraag maar aan Ilse DeLange, Stevie Ann of Marike Jager. Voor hen is er concurrentie op komst uit Friesland. Elske DeWall is de naam en haar debuut 'Balloon Over Paris' straalt internationale klasse zonder opsmuk uit.

Luistertrip
12-03-2010 | Platomania
Elske DeWall speelde zich al twee jaar geleden in de kijker door haar sterke bijdrage aan De Partisanen Cohen in het Fries. Nu komt deze 24-jarige Friesche schone met haar debuutalbum Balloon Over Paris. Dertien pure popsongs met lichte folk- en countryaccenten, allemaal door haarzelf geschreven. Voor de opnames werd uitgeweken naar New Jersey, waar Randy Crafton (o.a. Room Eleven en Dayna Kurtz) achter de knoppen zat.

Puur Elske
04-03-2010 | Yes week09
Ook al heeft dit nieuwe Nederlandse talent een hekel aan het woord 'puur', dat is wel precies waar haar muziek je aan doet denken: pure pop met een beetje soul en moderne country-invloeden.

Live in Holland
04-03-2010 | Fret maart/april 2010
Nieuw Talent Noorderslag is bij uitstek ook het festival om nieuw talent te spotten. In die categorie valt Elske DeWall, een roodharige zangeres uit Friesland die onlangs in New York haar debuutalbum heeft opgenomen, die eind februari bij Universal Music uitkomt.

Friezin met soul Elske DeWall
28-02-2010 | Off The Record
Ze was een opvallende verschijning tijdens het afgelopen Noorderslag-festival, de 24-jarige in Leeuwarden woonachtige Elske DeWall. Haar debuut draagt de fraaie titel Balloon Over Paris en is een dynamische en ambachtelijke plaat geworden, vol met soulvolle popliedjes. 'Volgens mij kan ik dit'.

'Ik wit hoe't it klinke moat'
20-02-2010 | Leeuwarder Courant
'Balloon Over Paris' heet de-cd van Elske DeWall, vernoemd naar het openingsnummer. Dat is geschreven in Zweden, andere nummers werden gepend in Engeland of thuis in Camminghaburen en de plaat werd opgenomen in New Yersey. "In moaie kombinaasje, foar in famke út Feanwâlden". De cd wordt vrijdag 26 februari gepresenteerd met een optreden in Poppodium Romein te Leeuwarden.

Ambachtelijke pop, puur en persoonlijk
20-02-2010 | Friesch Dagblad
In Fryslàn is ze inmiddels een bekende verschijning. Maar de provinciegrenzen lonken voor zangeres Elske DeWall. Volgende week komt haar eerste cd uit, waarvan de single A daylike today al geregeld op de radio te horen is. Door Rianne kramer.

 

PRESS FOTO

SOCIAL MEDIAINSTAGRAM FEED